Gyógyszeres kezelés

Cél, hogy a legkevesebb mellékhatással rendelkező gyógyszert használjuk, a lehető legkisebb – még hatékony – dózisban és csak addig, ameddig szükséges.

    Antidepresszánsok (hangulatjavítók)

    a depresszió és / vagy a pánikbetegség kezelésére, a visszaesés megelőzésére szolgálnak. Hatásuk 2-3 hét alatt alakul ki, szedésük kb. 6 hónapig szükséges. Hozzászokás e szerekhez nem alakul ki.

    Szorongásoldók

    Használatuk átmeneti, hosszabb távon hozzászokás alakulhat ki, ezért fontos a mielőbbi, fokozatos csökkentés.

Pszichoterápia

A pszichoterápia a tünet vagy betegség jellegétől függően néhány alkalomtól akár több hónapig is eltart. 45-50 perces beszélgetések sorozata, mely segít abban, hogy körvonalazódjanak a tünetek és azok okai, hogy gondolkodásunk és viselkedésünk változásával a nehézségek megoldhatókká, vagy elviselhetőbbé váljanak. A pszichoterápia több időt, energiát, önismereti bátorságot igényel, mint a gyógyszeres kezelés, de ezzel sokszor alapjainál lehet orvosolni a bajt, és csökkenteni a visszaesés kockázatát.

Kombinált terápia

A terápiás hatékonyság-vizsgálatok szerint a legtöbb esetben a gyógyszeres és pszichoterápiás kombinált kezelés eredményezi a gyorsabb és tartósabb javulást.

Kapcsolatfelvételhez kérem kattintson ide.